Bemutatkozás

“A tanítást szívügyemnek tekintem, ezért minden tanulóm felé teljes figyelemmel fordulok, a tanítási módszert személyre szabottan alakítom ki az egyes tanulók tanulási tempójához igazítva, hogy mindenki számára kortól függetlenül elérhetővé váljék a biztos nyelvtudás és beszédkészség.” Kertai Katalin

Kertai Katalin bemutatkozás
Angol és francia nyelvet tanítok egyéni tanítványoknak és kiscsoportos tanfolyamokat tartok Budapesten, Zuglóban.

Kertai Katalinnak hívnak. Diplomás nyelvtanár vagyok. Jelenleg magántanárként dolgozom az otthonomban, Zuglóban az Örs Vezér tér közelében. Angol és francia nyelvet oktatok kezdő szinttől a felsőfokú előkészítőig, de rendszeres kiscsoportos foglalkozásokat tartok üzleti nyelvből is. Elsősorban 2-3-4 fős csoportok, illetve egyéni tanítványok járnak hozzám.

Amit nyújtani tudok:
  • Mindkét nyelvet anyanyelvi környezetben tanultam, ezért igyekszem a valóban beszélt és alkalmazott nyelvet átadni tanítványaimnak. A francia nyelvet francia nyelvterületen francia iskolában tanultam, angol tudásomat és ismereteimet pedig rendszeres angliai útjaimnak és angol férjemnek köszönhetem.
  • 15 éves tapasztalatom van a magán nyelvtanítás, elsősorban az alap- és középfokú előkészítők illetve az üzleti nyelv területén.
  • A tanítást szívügyemnek tekintem, ezért minden tanulóm felé teljes figyelemmel fordulok, a tanítási módszert személyre szabottan alakítom ki az egyes tanulók tanulási tempójához igazítva, hogy mindenki számára kortól függetlenül elérhetővé váljék a biztos nyelvtudás és beszédkészség.
  • Kommunikáció központú óráim oldott, baráti légkörben folynak, ezért a kezdeti gátlások is hamar feloldódnak.
  • A mindennapi életből kiragadott, alapvető élethelyzetek, szituációk gyakorlása által, diákjaim hamarosan könnyedén elboldogulhatnak az addig 'idegen' nyelvű országban.
Tanfolyamtípusok kiscsoportok illetve egyéni tanulók számára:
  • Kezdő, haladó és szintfenntartó tanfolyamok.
  • Alap-, közép-, és felsőfokú előkészítők: Origo, TELC, BME, ECL, City and Guilds, Cambridge, IELTS, TOEFL, LCCI, Zöld Út, BGF
  • Érettségi előkészítő
  • Üzleti nyelvtanfolyamok (kérésre a tanulók vállalatának profiljához igazítva).
  • Korrepetálás

Ha a valóban beszélt és mindennapokban alkalmazott nyelvet szeretnéd megtanulni és nemcsak tankönyvízű nyelvismeretre vágysz, fordulj hozzám bizalommal.

Kertai Katalin

Tanulmányok, szakmai tapasztalat

Szakmai tapasztalat

Magántanári, céges oktatói, nyelviskolai és iskolai tapasztalatok

Egyéni és csoportos oktatás több mint 15 éves tapasztalattal. Egyik szakterületem a gazdasági nyelv mind angolból és franciából, amelyet kiegészít több éves szakmai pályafutásom elsősorban kommunikációs, PR és marketing területen.

Másik szakterületem az érettségire, nyelvvizsgákra való felkészítés. Több ezer tanulót készítettem fel különböző nyelvvizsgákra (Origo, TELC, BME, ECL, City and Guilds, Cambridge, IELTS, TOEFL, LCCI, Zöld Út, BGF).

Vállalatvezetők, menedzserek felkészítése szakmai interjúkra, prezentációk készítése tárgyalásokra.

Nyelvtudás

Angol – CAE nyelvvizsga (2011)
(Több évet éltem Angliában angol férjemnek köszönhetően.)

Francia – Origo felsőfokú nyelvvizsga (1988)
(Gyerekkoromban 5 évet éltem francia nyelvterületen Algériában, francia iskolába jártam.)

Tanulmányok

2013-2015

Angoltanár (Kitüntetéses oklevél)
Károli Gáspár Református Egyetem (Budapest)

1994-1996

Közgazdász – Nemzetközi Kommunikáció szak
Külkereskedelmi Főiskola (Budapest)

1991-1994

Franciatanár (Kitüntetéses oklevél)
Juhász Gyula Tanárképző Főiskola (Szeged)

Szeretettel várlak egyéni órákra vagy a tanfolyamokra!

Referenciák, vélemények, ajánlások

Kertai Katalin ajánlások

“Elég régóta tanultam már angolul: középiskolában, ilyen-olyan nyelvtanfolyamokon, majd a főiskolán. Ezeknek nyilván volt valami hasznuk, de ha őszinte akarok lenni, képtelen voltam angolul megszólalni a leghétköznapibb témában is, az pedig teljesen lehetetlennek tűnt, hogy a diplomához szükséges nyelvvizsgát megszerezzem. Aztán Kati segítségével mégis sikerült. Néhány hónap alatt az összes vizsgán előforduló feladatot végiggyakoroltuk. Az órák nagyon jó hangulatúak, ugyanakkor a hatékonyságuk messze meghaladja bármilyen más nyelvóráét. Katit mindenkinek csak ajánlani tudom, akár nyelvvizsgázni szeretne, akár megtanulni “normálisan” beszélni angolul.”