Referenciák

“Az órákat úgy alakítom, hogy valódi, használható tudás birtokába kerüljön a tanuló. Célom, hogy a tananyagot már az órán elsajátítsuk, könnyedén, beszélgetve, ismétlő kérdésekkel.
Jó hangulatban, vidáman tanulunk együtt. Köszönöm az ajánlásokat és a közös munkát!”
Kertai Katalin
Kertai Katalin referenciák
"Egyetemi tanulmány miatt kellett egy IELTS writing 6.5 és első próbálkozással csak 6-ot értem el és emiatt újra le kell raknom a vizsgát. Kertai Katalinhoz fordultam segítségért mert 2 évvel ezelőtt mikor writing nem sikerült elérni azt a pontot amit az egyetem kéri, Ő segített felkészülni writing-ra és egy hónap alatt elértem az a pontot ami egyetem kérte. Idén megint felkészített egy es fél hónap alatt a writing-ra és megint sikerült elérnem azt a pontot ami az egyetem kéri. Nagyon sokat segített, mivel nagyon sokat tanultam arról, hogy milyen fogalmazás vár el a vizsgán. Kertai Katalin nagyon türelmes és főleg vizsga idő előtti héten, úgyhogy még egyetemen is tanít, több órát próbált berakni nekem ami nagyon segített és megnyugtató volt számomra. Fiatalabbik testvéremnek is Kertai Katalin-t ajánlottam mikor neki is kellett le rakni az IELTS vizsgát!"
Kertai Katalin ajánlások
Jeje Chen
Angol nyelvvizsga
"Több mint 10 éve tanulom a nyelvet, de bátran kijelenthetem, hogy Kati nélkül az IELTS nem sikerült volna, legalábbis nem így. Laza, vicces, de kellően szigorú. Nem véletlen, hogy ennyi sikeres diák kerül ki kezei közül. Köszönöm, az elmúlt heteket és hónapokat! Kívánom, hogy sose hagyj fel a tanítással!"
Kertai Katalin ajánlások
Kajos Panka
Angol nyelvvizsga
"Kertai Katalin az a típusú tanár, aki minden diákjával megtalálja a hangot. Mindenkit a saját, egyéni tempójában, a képességeit szem előtt tartva oktat. A szintfelmérő után segített eligazodni a Magyarországon elérhető nyelvvizsgatípusok között és az elképzeléseimhez és a továbbtanulási célomhoz mérten javaslatot tett arra, hogy melyik lenne számomra a legmegfelelőbb. Ekkor határoztuk meg közösen azt is, hogy mikorra érhető el a sikeres nyelvvizsga. Nekem mindezeket figyelembe véve az Euroexam komplex, C1-es nyelvvizsgája volt a legmegfelelőbb. Ezután már célzottan olyan feladatokat, témaköröket és az azokhoz tartozó szókincset gyakoroltunk, amik szerepelnek a vizsgán. Én maximálisan megbíztam az iránymutatásában, kivétel nélkül megoldottam az általa adott házi feladatokat és addig gyakoroltuk közösen azokat, amik nehezebben mentek, míg már nem jelentett gondot a megoldásuk. A vizsga időpontjához közeledve segített felkészülni a vizsgaszituációra is. Részletesen elmondta, hogy mire számíthatok, milyen időbeosztást, taktikát érdemes követnem az írásbeli vizsga alatt. Nagyon korrekt módon megmondja a véleményét és csak olyan diákot enged vizsgára, aki tényleg jó eséllyel sikeres nyelvvizsgát tesz. Csak ajánlani tudom! Még egyszer köszönöm tanárnő, hogy hozzásegített az Euroexam C1-es nyelvvizsgához!"
kertai katalin referenciák
Tanuló
Angol nyelvvizsga
"Katit mind szakmailag, mind emberileg csak ajánlani tudom! Évek óta járok hozzá angolra és franciára. Szeretek vele tanulni, mert jól elmagyarázza a nyelvtant, alaposan végig vesszük az adott témaköröket, és sokat beszélünk. Ezt bizonyítja, hogy a segítségével franciából egy Origo B2, angolból pedig Cambridge C1 nyelvvizsgát tettem le elég jó eredményekkel. Legfőképp azért szeretem az órákat, mert Kati változatosan tartja őket a saját igényeimnek megfelelően, így sose érzem száraznak a tanulást, emellett közvetlenek az órák, egy hullámhosszon vagyunk. Két dolog amiért még hálás vagyok Katinak - egyrészt Ő szerettette meg velem az angolt még általános iskolában, másrészt mindig tartalmas beszélgetéseink vannak angolul vagy franciául, ami után feldobva érzem magam akár még egy hideg téli délutánon is. Inspiráló, közvetlen személyiség, olyan, akivel szívesen ülnél le beszélgetni egy kávé mellett is. Minden szempontból nagyon jó nyelvtanár, őszintén ajánlani tudom!"
kertai katalin referenciák
Tanuló
Angol, Francia nyelvvizsga
"Felsőfokú nyelvvizsgára kerestem felkészítő tanárt az interneten, amikor megtaláltam Kati weboldalát. Nagy szerencsémre az utolsó szabad helyet sikerült lebeszélnünk, így heti egy alkalommal elkezdtem hozzá járni. Sürgetett az idő, hiszen harmadéves egyetemistaként volt fél évem, hogy nyelvvizsgát szerezzek. Tovább nehezítettem a helyzetem azzal, hogy a legnehezebb angol felsőfokot választottam a Cambridge-t. Volt már középfokom angolból, illetve elsős korom óta tanultam az angolt, de ennek ellenére voltak fekete foltok a tudásomban. Sokszor voltam már külön tanárnál, de egyikük se közelítette meg Kati tudását, hozzáállását. Elmondtam neki az első órán, hogy miket szeretnék gyakorolni és azokat mélyítettük el. Nem erőltetett rám egy nyelvkönyvet se, nem kellett újra elkezdeni a Present Simple-nél, teljes mértékben személyre szabott oktatási tervet csinált. Emellett minden órára öröm volt menni. Nem éreztem egyszer sem, hogy „gáz” ha nem tudok valamit, mindig mindent készséggel elmagyarázott. Két és fél hónapot jártam hozzá mikor elmentem a nyelvvizsgára. Minden várakozáson felül teljesítettem a nyelvvizsgát. 201 pontom lett, ami C2-es szintet jelent. Mindenkinek teljes szívemből tudom ajánlani Katit! Bárcsak minden iskolába ilyen angol tanárok lennének mint ő!"
kertai katalin referenciák
Krisz
Nyelvvizsga diplomához
"Katit először az angol emelt szintű érettségi miatt kerestem meg, reménykedve hogy sűrű napirendjébe heti egy órára beférek. Annak ellenére, hogy last minute-ben jelentkeztem, valami csoda folytán minden héten tudott rám időt szakítani. Az angol érettségit az Ő segítségével 97%-ra teljesítettem. Amikor nyáron eldöntöttem, hogy nekivágok az IELTS nyelvvizsgának, kétségtelen volt, hogy a sikeres vizsgához mindenképpen az Ő segítségére lesz szükségem. Augusztus második felétől kezdtük a felkészülést. Az IELTS köztudottan nehezebb nyelvvizsga, mint a közismert nyelvvizsgák, de Kati minden fázisát érthetően, tisztán elmagyarázta. Az általa átadott tudásnak köszönhetően ismét sikeres nyelvvizsgát tettem, a vártnál még jobban is teljesítettem. Tiszta szívemből tudom ajánlani mindazoknak, akinek célja a sikeres nyelvvizsga."
Kertai Katalin ajánlások
Fruzsi
IELTS nyelvvizsga
"Egy évig jártam Katihoz angol órákra (heti 1 órában), és nagyon hálás vagyok neki, hogy segített megtalálni számomra a legmegfelelőbb nyelvvizsga típust, ami a diplomámhoz kellett; A Zöld út gazdálkodási menedzsment vizsgáját. Mindenkinek ajánlom Katit aki sikeres vizsgát szeretne tenni. Minden témakört közösen kidolgoztunk, minden lehetséges szituációt begyakoroltunk - garantáltan nem érhet meglepetés. Sok tanárhoz jártam Kati előtt de sajnos az igeidők feléig sem jutottam. Katinál viszont görcsölés nélkül jutottam el a sikeres nyelvvizsgáig."
kertai katalin referenciák
Mónika (40 éves)
Nyelvvizsga diplomához
"Elég régóta tanultam már angolul: középiskolában, ilyen-olyan nyelvtanfolyamokon, majd a főiskolán. Ezeknek nyilván volt valami hasznuk, de ha őszinte akarok lenni, képtelen voltam angolul megszólalni a leghétköznapibb témában is, az pedig teljesen lehetetlennek tűnt, hogy a diplomához szükséges nyelvvizsgát megszerezzem. Aztán Kati segítségével mégis sikerült. Néhány hónap alatt az összes vizsgán előforduló feladatot végiggyakoroltuk. Az órák nagyon jó hangulatúak, ugyanakkor a hatékonyságuk messze meghaladja bármilyen más nyelvóráét. Katit mindenkinek csak ajánlani tudom, akár nyelvvizsgázni szeretne, akár megtanulni "normálisan" beszélni angolul."
Kertai Katalin referenciák
Dudar-Csillag Szilvi
Nyelvvizsga diplomához
"Nem könnyű jó tanárt találni. Én már régóta szerettem volna egy olyan igazán jó angoltanárt magamnak, aki úgy rendesen felkészít a BGF-es üzleti angol nyelvvizsgára. Katiban mindent megtaláltam, amit kerestem: felkészült, határozott, kedves tanár, aki nagyon jól magyaráz. Az órákon mindig szuperül érzetem magam, persze sokat kellett tanulni, és készülni is, de sosem kényszerből, hanem magam miatt, mert nagyon szerettem volna, hogy sikerüljön a vizsga. És mivel célirányosan olyan feladatokat csináltunk, amikre szükség volt, így hozzásegített a sikeres nyelvvizsgázáshoz. Köszönöm szépen a sok segítséget, kitartást, támogatást és a jó hangulatú kora reggeli munkaidő előtti órákat!"
Kertai Katalin ajánlások
Noémi (31 éves)
Üzleti angol nyelvvizsga
"Mivel, a már rég aktuális gazdasági nyelvvizsgám megszerzését nem tudtam tovább halogatni, elhatároztam, hogy idén megcsinálom. De hogy álljak neki, melyik a nekem megfelelő nyelvvizsga és egyáltalán, mi az a minimális szint, amit mindenképpen tudni kell a sikeres vizsgához. Katit, egy kollégám ajánlotta és nála minden kérdésemre, megkaptam a választ. Gyakorlatias, vizsga centrikus, precíz, közvetlen és őszinte. Fel tudja mérni azt, hogy kinek milyen erősségei gyengeségei vannak és ahhoz mérten melyik vizsga típust érdemes választania. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki sikeres vizsgát szeretne tenni. (vagy ha csak egy kellemes társasága vágyik. ;)"
Bákonyi István
Üzleti angol nyelvvizsga
"A BGF gazdálkodási és menedzsment levelezői szakára jártam, de miután nem kaptam meg a diplomámat, mert nem volt meg a szakmai nyelvvizsgám, úgy döntöttem, hogy magántanárt keresek fel. Katit egy ismerősöm ajánlotta, aki már korábban sikeresen levizsgázott, és nála készült fel a vizsgájára. Ugyan én először a BGF szakmai vizsgáját szerettem volna letenni, Kati inkább a Zöld út vizsgát ajánlotta, mert a nyelvtan nem erősségem, és sok időt nem akartam a készülésre szánni. Úgy érzem egy óra Katinál felér egy félévvel, amit máshol a nyelvi képzéseken csoportban lehet elvégezni. Mindenképpen tudom ajánlani mindenkinek aki vizsgára készül, hogy magántanárhoz menjen, mert ég és föld a kapott képzés minősége, elsősorban azért mert egyénre szabott, és sok lehetőség van a szóbeli feladatokra készülni, amire máshol nincs mód. Kati egyébként az eddig megismert tanárokhoz képest sokkal szebben, brit akcentussal beszél, és a tudása is kiemelkedő. Végül sikeresen levizsgáztam a rengeteg tőle kapott segítségnek köszönhetően."
Kertai Katalin ajánlások
Péter (30 éves)
Zöld út nyelvvizsga
"Katihoz két csoporttársammal jártam néhány hónapig, hogy meg tudjuk szerezni a Zöld Út szakmai nyelvvizsgáját. Az órák jó hangulatban, de hatékonyan teltek. Sok hasznos információt kaptunk arról, hogy hogyan kell szakmai levelet írni, rengeteg gyakorlati példával. A szóbeli résznél külön a grafikonelemzésnél Kati logikusan végigvezette, hogy miként építsük fel az elemzést. Olyan trükköket, mintákat gyakoroltunk be, ami kizárta, hogy a vizsgán elrontsuk ezt a feladatot. Azt kell, hogy mondjam, hogy a vizsgán már nem ért nagyon meglepetés. Talán ez a felkészítésének a legnagyobb előnye, hogy minden helyzetre, minden kérdésre előre begyakoroltuk, kidolgoztuk a megoldásokat. Egyedül biztos, hogy nem sikerült volna a készülés, és így a barátaimmal még kellemesre is sikerült. Kati fesztelen hangneme, barátságos hozzáállása mindenkin amúgy is sokat oldott."
Kertai Katalin ajánlások
Anikó (24 éves)
Zöld út nyelvvizsga
"Én három évet jártam Katihoz angolozni. Gondolom az évek számából is sejtitek, hogy mennyire szerettem hozzá járni. Elsődlegesen az tetszett a legjobban, hogy Kati rugalmasságából adódóan pillanatok alatt felvette a stílusomat, így nagyon hamar megértettük egymást, és ezáltal nem csak egy angoltanárt hanem egy jó barátot is kaptam. A stílusom alatt azt is értem, hogy úgy tudta elmagyarázni az angolt, ahogy azt a legkönnyebben megértettem. Ezenkívül Kati magabiztos angoltudása lehetővé tette azt, hogy könnyen el tudtunk szakadni a könyvek mű világától és valódi párbeszédeket tudtunk folytatni. A nyelvtani részeknél sosem féltem visszakérdezni, ha nem értettem meg valamit elsőre. Ő mindig szívesen elmagyarázta akár többször is. A nyelvtani és szóbeli részeknél mindig a hasznosságra törekedett. Ezalatt azt értem, hogy olyan szerkezeteket tanított meg, amik a való életben is előfordulnak. Erre talán nem kell jobb bizonyíték, mint az, hogy idén kint töltöttem egy kis időt Angliában és ott is megálltam a helyem. Amikor nyelvvizsgára illetve érettségire készültünk már csak a vizsgán konkrétan előforduló példákat vettük és a szóbeli témakörök kidolgozásában is nagyon sokat segített. Én nem bántam meg ezt a 3 évet, és mindenkinek csak ajánlani tudom Őt."
Kertai Katalin ajánlások
Németh Gergely (19 éves)
Általános angol, nyelvvizsga- és érettségi felkészítés
"A Katinál felkészülni a nyelvvizsgára szerintem azért jó, mert igenis hajlandó felmérni azt, hogy az adott diák milyen szinten áll az adott nyelvből (francia v. angol). Igen, tudom, hogy nagyon sok nyelvtanár tart szintfelmérést, viszont az én tapasztalatom az volt e téren, hogy a szintfelmérés után mindenki előállt azzal, hogy jó akkor ez és ezt a kurzuskönyvet fogjuk végigvenni.... Nekem ebből hihetetlen módon elegem lett, mert semmi kedvem nem volt újból Ádámtól és Évától elkezdeni az angol tanulást, amikor tisztában voltam azzal, hogy melyek azok a nyelvtani részek, amelyeket még nem tudok használni. A Kati teljes mértékben partner volt ebben, az első pár órán felmértük a helyzetemet, s CÉLIRÁNYOSAN vettük át a nyelvtant ÉS gyakoroltuk a mintakönyvben lévő feladatokat. Tehát összefoglalva: elhatározás (igenis megcsinálom), kiválasztani hol (ajánlom az Origot), felmérni milyen szinten van a nyelvtudás, majd célirányosan tanulni ÉS gyakorolni. A Katit mindenkinek csak ajánlani tudom, kedves aranyos, jókat lehet dumcsizni vele és ami talán a legfontosabb JÓ TANÁR!!!!!!!!!!! (Ne feledje el senki ma már olyan emberek is tanítanak nyelveket, akik itt-ott elvégeztek egy főiskolát, tanultak valahol nyelvet DE NEM NYELVTANÁROK)"
Kertai Katalin ajánlások
Andi (33 éves)
Nyelvvizsga felkészítés
"Először is szeretném megemlíteni, hogy soha sem jártam különtanárhoz, semmilyen tantárgyból. De mivel az angolt választottam nyelvként érettségin és a jegyeim félévkor és évvégén a 4 tanult évem alatt egyszer sem voltak jobbak kettesnél vagy hármasnál, ezért lépnem kellett. Ismerőseim ajánlották Katit, akiről csupa jót hallottam és mivel fiatal, ezért könnyen szót ért az iskolásokkal. Ez be is igazolódott számomra az első óránkon. Az érettségire való felkészüléskor is olyan tempóban haladtunk, ami nekem kellemes volt, ha valamit nem értettem, azt addig magyarázta amíg össze nem állt a kép. Az sem zavarta a felkészülést, sőt talán még jobban motivált, hogy egy csoportban voltam egy másik sráccal, aki nálam sokkal jobban tudott angolul. Az érettségi napján is nagyon féltem még attól, hogy mi vár rám, de ez a félelem elillant, miután láttam, hogy csak olyan feladatok vannak, amelyet mi folyamatosan gyakoroltunk. A végeredmény egy 78%-os 4es írásbeli, amely 2%-ra volt az 5östől. Bár a szóbelin rontottam pár százalékot, az érdemjegyem 4es maradt, ami számomra óriási örömöt jelentett. Ezek után pedig nem kétséges, hogyha meg akarom szerezni a nyelvvizsgát is, kihez fogok segítségül fordulni."
Kertai Katalin ajánlások
Petrás András (19 éves)
Érettségi felkészítés
"Azelőtt nem nagyon jártam semmilyen különtanárhoz, de amikor legelőször találkoztunk, rögtön éreztem a szimpátiát és szerintem ez elég fontos, hogy jól is érezd magad, ne pedig frusztráltan, mint a suliban! Voltak például nyelvtani részek, amik addig nagyon homályosak voltak, de amikor a Kati elmagyarázta, tényleg normálisan felfogtam és ez meg is látszódott az elkövetkezendő angol jegyeimen is. A tanulási módszer nem kötött, mindenkinek a saját egyéni stílusához igazodik, ami máshol szerintem nem nagyon mondható el. Én nagyon élveztem az angol órákat és kicsit szomorú voltam,amikor már nem kellett járnom.'
Kertai Katalin ajánlások
Nagy Renáta (17 éves)
Nyelvvizsga felkészítés
"A Kati előtt már volt másik angol tanárom is, de elmondhatatlanul más típusú órákat tartott. Ezt lehet, hogy csak a Kati tanítványai fogják igazán megérteni, de szerintem több csoport van: a tipikus tanár (erőszakos, szigorú, ...) és a laza, rugalmas, ahova ő is tartozik. Az ilyen tanár a tanítványhoz igazítja az óráját és nem erőlteti a saját elképzeléseit másra. A legjobb dolog, hogy szinte mindenkivel tud olyan témáról beszélgetni, ami érdekli a tanítványt is. Ez azért nagyon jó, mert az angol órai erőltetett beszélgetések helyett ( Shakespeare-ről és a legújabb tudományokról) a mindennapi élet témáiról lehet beszélni. Engem sikeresen készített fel a BME nyelvvizsgára és most éppen felsőfokra készülünk. Valószínűleg Eurora megyek, de ez még nem biztos. A Cambridge nyelvvizsga is szimpatikus, de az ára miatt biztosra kell menni."
Kertai Katalin ajánlások
Vermes Dóra (17 éves)
Nyelvvizsga felkészítés
"Én is nagyon féltem a nyelvvizsgától, akárcsak bárki más, de ahogy jártam a Katihoz felkészülni rá, már nem is tűnt olyan nehéznek. Átnéztük az összes feladattípust, amire számíthatok a nyelvvizsgán, átvettünk mindenféle szituációs feladatot. Voltak olyan órák, amiken a nyelvtant ismételtük át, amin csak feladatokat oldottunk meg, sőt olyan is amin végig beszélgettünk, de azt élveztem nagyon, hogy nem csak tankönyvi tételekről, hanem pl arról, hogy mit csináltam a héten, milyen pletykák vannak a suliban, mindezt angolul, így egyben gyakoroltuk a nyelvet, de közben nagyon élveztem is. Szerintem az ilyen beszélgetések azért voltak fontosak, mert az életben az angoltudás nem annyiból áll, hogy megírjunk egy hivatalos levelet, vagy megoldjunk egy bonyolult nyelvtani feladatot, hanem hogy ha valóban kimegyünk külföldre, akkor el tudjunk beszélgetni, elintézni a dolgainkat, tudjunk élni ott.. és a Kati erre is felkészített:)"
Kertai Katalin ajánlások
Forrai Virág (17 éves)
Nyelvvizsga felkészítés